Valmentaja Jari

Valmentaja Jari 20.12.2018

SM-viesteistä pronssia Kajaaniin

SM-viestit ovat minulle valmentajana hyvin tunteikkaat jo oman urheilu-uran ajoilta. Viestijoukkuetta lähden kasaamaan tästä tyttöjen joukkueesta jo heti alussa, kun tytöt olivat siinä kymmenen ikävuoden kieppeillä. Ensin kävimme pm-viesteissä juoksemassa 4x50m Sotkamossa, ja pian jo Kuopion Hannes Junior Gamesissa miteltiin kansallisesti 4x100m viestissä.

SM-viesteihin osallistuimme ensimmäisen kerran vuonna 2012. Vuonna 2014 tavoittelimme jo finaalipaikkaa (T15-sarjassa kaksi finaalierää, joten 16 joukkuetta pääsi loppukilpailuun), mutta jäimme vielä muutaman sadasosan. Vuonna 2016 olimme jo upeasti loppukilpailuissa sekä 4x100m että 4x300m viesteissä. Tuolloin kapula kuitenkin tippui ensimmäisessä vaihdossa ja jäimme pikaviestissä kahdeksanneksi, 300m viestissä seitsemänneksi.

SM-viestit 2018 Mikkelissä

Vuoden 2018 SM-viestit järjestettiin aiemmasta poiketen syyskuun alussa. Saimme Kajaanista mukaan kaksi pikaviestijoukkuetta. N19-sarjaan kasvaneet tytöt lähtivät tavoittelemaan hyviä juoksuja loppukilpailussa. Valmentajan laskuissa 48.5 -tasoinen aika takaisi pääsyn taisteluun mitalisijoista, ja näkemys oli siitä, että joukkueella on siihen mahdollisuus. Alkuerissä tuli jo rennonvarmalla suorituksella piiriennätys 48.71, joka oli alkuerien kolmanneksi paras aika.

Loppukilpailusta tuli, osin juoksujärjestyksemme vuoksi, melkoinen trilleri, ja lopulliset sijoitukset selvisivät vasta ihan loppumetreillä. Toimme Kajaanin Kipinälle SM-viestimitalin 20 vuoden tauon jälkeen. Aika 48.52 on uusi Kainuun piiriennätys naisten sarjassa. Kajaanin Kipinä radalla neljä juoksujärjestyksessä Mari Heinonen, Jenna Kokkonen, Venla Reponen ja Annika Haverinen.

Jaa tämä sivu


Uusimmat kirjoitukset